Sivut

tiistai 13. lokakuuta 2015

Tapahtumasuma

Tässä päivitystä parilta viimeiseltä tapahtumarikkaalta viikolta ja viikonlopulta. 

Toissaviikolla Jouni oli torstain ja perjantain Kajaani missiossa mukana. Siellä oli vietetty lasten kanssa Donkkis -iltaa ja nuorten kanssa pizza-iltaa, jossa Riku Rinne oli mukana musisoimassa. Jounin ollessa Kajaanissa me lasten kanssa päätimme osallistua Kuhmossa pitkästä aikaa järjestettyyn taiteiden yöhön. Ilma tosin oli niin myrskyinen, että kerkesin jo iltapäivällä suunnitella, että jätämme iltamenot väliin ja tyydymme viettämään koti-iltaa lasten kanssa lämpimässä sisällä. Lapset tiesivät illan erikoisohjelma-tarjonnasta ja olivat kovasti sitä mieltä että mennä pitäisi. Minä vielä hetken epäröin, kun ei sitä autoakaan ollut käytössä. Sitten minäkin jo vaihdoin näkökulmaa; kaikille vaan kunnon kamppeet päälle ja lähdetään syksyiselle myrskyvaunulenkille. Meiltähän on vain lyhyt kävelymatka kirkolle ja kirjastolle, joten sinne suuntasimme.


Kuudelta oli kirkossa lasten hartaushetki, jota vietettiin lasten päivähoidossa ja seurakunnan kerhossa tekemien enkeliaskarteluin koristellussa kirkossa. Tytönkin enkelityynynpäällinen sekä valkoinen pahvienkeli löytyivät kirkosta. Hartauden ja enkeleiden ihailun jälkeen kävimme myös tutustumassa kirkon kellotapuliin, jättämässä omat rukouspyyntölappumme hirren väliin ja syömässä pihalla iltapalavohvelit kylmän tuulen tuiverruksessa. Kirkon pihasta tyttö lähti mummon ja ukin mukana heille yökylään. Me jatkoimme poikien kanssa matkaa kirjastolle, jossa ihastelimme koululaisten tekemiä taideteoksia, löysimme ekaluokkalaisemme tekemän puun ja söimme iltaherkuksi muffinsin. Pienestä sitä saa lapselle hyvän mielen. Osaisinpa itsekin samalla tavalla keskittyä arjen pieniin iloihin suurien haasteiden sijaan.

Lauantaiksi saimme Jounin takaisin kotiin Kuhmossa järjestettävän Itä-Suomi rukoilee -tapahtuman tiimoilta. Harmillista kyllä sekä Kajaani missio että tämä kyseinen tapahtuma Kuhmossa olivat juuri samana viikonloppuna. Aamupäivällä kerkesimme nauttia serkkupojan perheen vierailusta, jonka jälkeen mies jäi viettämään lasten kanssa laatuaikaa, jotta minä pääsin yksin kirkkoon tapahtuman avajaistilanteeseen. Sieltä palattuani pakkauduimme kaikki autoon, veimme pojan jalkapalloharkkoihin ja ajoimme Tuupalan koululle, jossa olivat seuraavana vuorossa tapahtuman kanavat. Jonna pääsi lehteenkin osallistuessaan tytön ja vauvan kanssa Perheet Jumalan suunnitelmissa -kanavaan, jossa käytiin läpi Raamatun ohjeita perhe-elämään. 


Jouni oli pitämässä kanavaa muslimien kohtaamisesta. Kanava-aika oli mennyt nopeasti edellä mainitun aiheen tiimoilta runsaan osallistujamäärän kanssa. Myöhemmin on miehen pitämän alustuksen tiimoilta kuulunut paljon palautetta ja jatkokeskusteluja. Ilmi tuli muunmuassa se seikka, että käydäkseen dialogia täytyy tuntea oma uskonsa. Lukekaamme siis ahkerasti Raamattua ja katekismusta. Osaammeko vastata miksi uskomme kolmiyhteiseen Jumalaan? Tai miksi emme voi hyväksyä väitettä, että Jeesus oli vain profeetta?

Kanavien jälkeen kävin hakemassa pojan, kävimme pikaisesti mummolassani, syömässä ja kiiruhdumme kirkkoon iltatilaisuuteen. Siellä saimme nauttia mm. hienosta King`s kids esityksestä ja Jukka Norvannon opetuksesta. Hyvin nukutun yön jälkeen sunnuntaina minä pääsin taas itsekseni kuuntelemaan aamun raamattutuntia ja porukalla osallistuimme perhemessuun. Iltapäivällä Jouni vielä hurautti mukaan Kajaani mission päätöstilaisuuteen. Siellä hän puhui illan teeman mukaisesti rakkaudesta, siitä kuinka Jumala on osoittanut rakkautensa teoillaan. Monista keskusteluista ja kohtaamisista oli mies myös saanut viikonlopun aikana nauttia. Lopulta oli aika laittaa piste viikonlopun menoille, miehenkin ajaa kotiin ja suunnata ajatukset seuraavaan viikkoon.

Vapaapäivien jälkeen Jouni valmistautui uuteen reissuun, joka starttasi aamuvarhaisella perjantaina. Edellisenä iltana vaihdetut talvirenkaat tuli tarpeeseen, kun ensimmäiset 100 kilometriä Siilinjärveä kohti tie oli lumen peitossa. Siilinjärvellä oli muutama kouluvierailu ja illan tullen lähetyssihteerin kanssa lähdettiin auttamaan juuri avautuvan turvapaikanhakijoiden majoitustilojen valmisteluissa. Jokaiselle patjalle laitetiin tyyny, pyyhe ja lakanat, paperia vessoihin ja hengareita kaappeihin. Yömyöhäisellä ensimmäinen bussi pohjoisesta saapui ja tervetulotoivotusten jälkeen jokaiselle etsitiin huone, paikat esiteltiin, syötiin yö-lounas ja lopulta kaikki pääsivät nukkumaan. Lauantai meni vanhoja tuttuja tavatessa ja sunnuntaina kokoonnuttiin Siilinjärven kirkkoon ja lähetystilaisuuteen. Reissulaisen matka suuntasi jälleen erämaiden halki Kuhmoa kohden taas osaksi lapsiperheen vauhdikasta arkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti