Sivut

perjantai 13. maaliskuuta 2015

Lumiyllätys

Maaliskuun vaihtuessa säät lämpesivät kummasti, eikä lapsille enää kannattanut pukea toppavaatteita. Innokas emäntä rupesikin pakkaamaan eteisen naulakoista toppavaatteita jo pois. Sitten saapuivat ukki ja mummo kylään Suomesta ja toivat tullessaan lumen.



Asennoitumisvaikeus koitti, vaikka koko talven olimme odottaneet, että lumi tulisi myös Peshteraan saakka. Sitten kun se tuli, olimme jo kevään odotuksessa. Ihmisen mieli on kyllä kummallinen. Paljolti odotusten mukaan suhtautuminen samaan asiaan voi olla täysin erilainen. Tämä näyttää pätevän niin säiden kuin elämän vaiheiden kohdalla. Kun sitä lunta sitten tuli, niin sitä tuli kunnolla. 40 cm vuorokauden aikana. Se oli aikamoinen yllätys monille. 


Lapsille lumi oli enemmän kuin sata jänistä (metsästäjien superlatiivi). Pihaan päästiin tekemään lapiohommia oikein urakalla. Jopa niin paljon, ettei autoa saanut tallista ulos ilman lapioimista, puhumattakaan kadulle pääsemisestä. Ei muuta kuin lumiukkoa, lumihevosta, lumilinnaa, lumitunnelia, lumisotaa, lumikasoja, lumisohjoa ja lunta joka puolella. 


Kaupungin aurauskalustona oli pääosin traktorit ja lumikasoille ei meinannut löytyä mistään paikkoja. Paljon puiden oksia katkeili lumikuorman alla. Eikä jotkut autot päässeet liikkeelle ollenkaan. Odotetusti sunnuntaina kirkossa oli vähänlaisesti porukkaa. Ja osa tulijoista tuli kirkolle uskollisesti aamusandaaleissa, tosin nyt niitä oli laitettu kahdet päälekkäin.



Lumiset terveiset Peshterasta!





2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! Kiva nähdä tällaisia kuvia Peshterasta. Meillä Ryttylässä lumi on jo vähissä. Olisi tosi hienoa päästä käymään taas siellä...

    VastaaPoista
  2. Yhtä paljon lunta kuin Kajaanissa :) Sulatatteko sitä ennen kuin tullaan? ;)
    Lunta on ollut riittämiin. Odotan kevättä ja hiirenkorvia.....

    Terv. Solveig

    VastaaPoista